Sous vide tehnica de gatit a viitorului?

Sous vide tehnica de gatit a viitorului?

joi, 17 decembrie 2015 14:00:00 Europe/Bucharest
 Ce ati zice sa gatim fara sa facem miros ,sa spalam cat mai putine vase cu efort minim insa sa obtinem o mancare cu un gust delicios preparata parca de un maestru culinar. Suna bine nu i asa? Desi aparut acum jumatate de secol ca fiind o tehnica de gatit in adevaratul sens, in Franta, gatitul de tip sous vide presupune prepararea alimentelor in pungi vidate intr un mediu cu temperatura controlata,constanta si mult mai redusa decat in cazul gatirii conventionale. Desi pare o tehnica specifica chef-ilor din restaurantele cu multe stele Michelin ea poate fi reprodusa si acasa mai mult sau mai putin profesional. Exista tot felul de produse care au aparut si care va ajuta sa preparati alimentele prin aceasta tehnica insa noi cei de la Premium suntem bucurosi ca avem posibilitatea de a l si vedea pe unul din ele si asta pentru ca este un cuptor Electrolux EOB9956VAX, combinat, ce are si aceasta functie de gatire. Modul in care prepara alimentele se bazeaza pe setarea si asigurarea unei temperaturi constante dar combinata  cu abur care in functie de alimentul gatit poate avea o mai mare sau mai mica intensitate. Pentru a gati avem nevoie de alimentul in sine alaturi de condimente toate intr o punga ce este vidata. Se alege apoi tipul de gatire in sous vide se seteaza temperatura si nivelul de abur.Simplu nu? Insa ce face special acest tip de gatire fata de gatirea conventionala spre exemplu? Mancarea obtinuta prin sous vide are o savoare si un gust fara egal si asta pentru ca toate vitaminele si ceilalti nutrienti raman in produs iar aroma data de condimente ramane in interior nu se pierde precum in cazul gatirii conventionale. Totodata textura produsului finit este diferita si nu se poate reproduce prin alte metode de gatire. Se poate gati prin aceasta tehnica aproape orice de la carne,legume,fructe pana la sosuri mai pretentioase ce necesita o temperatura precisa. E important ca sa avem acest mediu controlat al temperaturii precum si realizarea vidarii corespunzatoare pentru preparatul ce l dorim sa l obtinem.Chiar daca e putin cunoscut, acest tip de gatire poate fi la indemana cu un astfel de cuptor care pe langa sous vide are toate functiile unui cuptor electric foarte performant din gama de varf inclusiv curatare prin abur.
Va asteptam sa-l vedeti in showroom ul Premium iar cei ce-l aleg sa se bucure de faptul ca pot reproduce gatitul din marile restaurante intr-un mediu casnic, domestic si fara a fi expert in gastronomie.
Postat în News De:
Katalin Nagy