Gatitul la plita cu inductie...o placere

Gatitul la plita cu inductie...o placere

joi, 14 ianuarie 2016 14:00:00 Europe/Bucharest

Am vrut sa scriu de multa vreme un articol pentrul blogul Premium legat de plitele cu inductie insa, acum va spun doar o experienta traita in compania unei persoane drage mie si prima ei plita cu inductie achizitionata de la showroom ul Premium. Se stiu destul de putine lucruri despre plitele cu inductie si poate cel mai neplacut lucru este ca oamenii sunt reticenti la astfel de produse pentru ca vin cu argumentul schimbarii in totalitate a veselei sau a oalelor de gatit. Este fals pentru ca se pot folosi orice tip de oala cu aliaj feromagnetic in componenta adica sa contina fier. Cel mai simplu mod de a testa acest lucru este sa avem un magnet la noi. Cu cat continutul de fier din material este mai mare cu atat procesul de gatit decurge cu mai mult randament. Ca idee o plita cu inductie poate sa aiba un randament la incalzire de pana la 90% spre deosebire de o plita electrica ce are maxim 50 % randament sau una cu gaz care nu depaseste 60%. In experienta de fata, am fost invitat la o cina gatita in doar 30 de minute la o plita cu inductie de la AEG cu 3 zone de gatit dintre care una cu zona extinsa.Am gatit gnocchi cu lardons,piept de pui si broccoli.Reteta este extrem de simplu de facut.Practic se ia lardons-ul si pieptul de pui taiat cuburi se trag in tigaie cu condimente si putina smantana dulce.Gnocchi se fierb timp de 2-3 minute si se adauga in tigaie.Am folosit broccoli fiert in apa cu sare pentru a da culoare preparatului insa va marturisesc ca sunt un fan si consum broccoli foarte mult. Totul a durat nu mai mult de 30 de minute, am folosit toate 3 zonele de gatit concomitent si ne am bucurat de rapiditatea cu care apa ajungea la temperatura de fierbere si astfel practic am scurtat timpul de gatit. Merge si un vin alb cu acest preparat pe care vi l recomand cu drag. Concluzionand, in momentul in care doriti sa faceti o achizitie, noi speram din showroom-ul Premium, pentru partea de plita sa luati in considerare si plitele cu inductie. Avantajele pe care acestea le ofera sunt indubitabile si practic vor fi viitorul in gatitul de zi cu zi.

Postat în News De:
Katalin Nagy